Vandreture i sneklædte landskaber
Hyggeligt hotel med god mad

Voksne fra 9.300,00 kr.

Vintervandring med snesko, Brekkeseter uge 10 2025

Inkl. alle måltider og guidede ture

Kom med ud i vinterfjeldet, når vi skal vintervandre på snesko. I godt selskab med andre glade vandrere får du en aktiv ferie med guidede ture, storslåede udsigter og dejlig mad på et hyggeligt lille norsk hotel. Vi spænder sneskoene på vinterstøvlerne og begiver os op på fjeldet, over åbne vidder og rundt i hyggelige skovområder. Uanset om du er ny som rejsende i sneen eller om du tidligere har løbet på ski, så er vi sikre på, at du vil blive begejstret over at opleve, hvordan man med sneskoene på nemt kan træde sine helt egne spor i landskabet og komme steder hen, som det ellers ville være umuligt at nå. Og har du tidligere gået med snesko, så kan du glæde dig til at udforske og opleve området omkring Høvringen, der ligger smukt på grænsen til Rondane Nationalpark.

Læs mere om turen

Fra vores hyggelige udgangspunkt på hotellet Brekkeseter går vi ture af forskellig længde ud i de smukke sneklædte fjelde. Området ved Høvringen har tiltrukket gæster med hang til bjergtagende landskaber i fredelige omgivelser siden slutningen af 1800-tallet – og gør det stadig. Typisk går vi i 4-6 timer om dagen, enkelte dage måske længere. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller tidligere erfaring med snesko at deltage. Vores instruktør hjælper med tips til at gå med sneskoene på en god og effektiv måde. Vi går i et moderat tempo og holder gode pauser undervejs, hvor vi tager os til tid til at nyde udsigten. Fjeldterrænet er imidlertid kuperet, så du må være forberedt på at få sved på panden og pulsen i vejret – dette er en aktiv ferie 🙂 Vi vil derfor anbefale, at du, for at få mest muligt ud af turen, jævnligt dyrker motion, hvor du bliver forpustet, i månederne op til afrejse.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når guiden kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning, når næste dags tur planlægges. Hver aften spiser vi sammen og efter maden taler vi over en kop kaffe eller te om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene.

Der arrangeres guidede ture på snesko 5 dage i løbet af ugen. Alle ture er tilbud, og du bestemmer selv, om du vil deltage – det er bare hyggeligt, hvis du vil med på tur. Da der er indlagt en programfri dag i løbet af ugen, er der også mulighed for at tage en dag med benene oppe og en god bog i hånden eller eventuelt en lille tur på egen hånd. Måske på langrendsski, da der går løjper lige forbi hotellet.

Sideløbende med denne tur arrangerer vi i denne uge på samme hotel en ferieuge for øvede langredsløbere. Så hvis du har en rejsemakker, der er mere til langrend end til snesko, er det muligt for jer at være på ferie sammen men deltage i hvert jeres aktivitetsprogram. Det er også muligt at veksle lidt rundt, så du går på snesko et par dage, og løber på langrendsski andre dage. Ring til os, hvis du vil høre mere om mulighederne.

Brekkeseter ligger øverst i den lille fjeldlandsby Høvringen lige på grænsen til Rondane Nationalpark. Hotellet er ganske lille og ualmindeligt hyggeligt og serverer måltider, der vidner om stor kærlighed til den gode smagsoplevelse baseret på så mange lokale råvarer som muligt. Måltiderne, og det gode selskab, nydes i den hyggelige spisestue med åben pejs, mens kaffen kan indtages i den stemningsfulde pejsestue. Rundt om hotellet ligger en række ældre nænsomt restaurerede sæterhytter, så det opleves lidt som at bo midt i et idyllisk frilandsmuseum.

* Det er muligt at vælge mellem flere forskellige værelsestyper, og prisen varierer herefter: Hotelværelser inde på selve hotellet. Alle hotelværelserne vender mod syd og har store vinduer, så de er dejligt lyse. De fleste værelser er indrettet med en dobbeltseng, mens enkelte værelser er møbleret med to enkeltsenge. Alle værelserne har eget bad/toilet. Værelserne er enkelt indrettet og uden fx tv. De er rene og pæne, men ikke luksuriøse, og det samme gør sig gældende for værelsesgangen. Man skal med andre ord vælge at bo på Brekkeseter på grund af maden, de hyggelige og stemningsfulde opholdsarealer og smukke omgivelser.

* Værelser i en stor hytte ca. 25 meter fra hotellet. I hytten er der fælles bad og toilet på gangen og værelser af mere enkel standard med enkeltsenge/køjesenge. Der er desuden et fælles opholdsrum i hytten.

I hotellets underetage er der et stort tv- og aktivitetsrum med bordtennis og billard. Derudover er der en fin saunaafdeling af nyere dato. Uanset hvilken værelsestype, der vælges, er der adgang til alle hotellets faciliter.

Alt i alt er der lagt i ovnen til en hyggelig og aktiv uge med dejlig mad i stemningsfulde omgivelser. Hvis du har spørgsmål til turen, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 2033 0033.

* Særlige kostbehov kan medføre pristillæg. Kontakt os inden bestilling hvis I har behov for, at køkkenet tager særlige hensyn.

Høvringen ligger lige ved Rondane, der er Norges ældste nationalpark. Området udmærker sig ved et varieret terræn med langstrakte vidder over trægrænsen, majestætiske fjeldmassiver og et hyggeligt skovområde. Fraværet af alpine skianlæg i området tiltrækker hvert år mange vintergæster med hang til ro, nærvær og spektakulære naturoplevelser. Området byder på flere serveringssteder ude i terrænet, så der er mulighed for at komme indendørs og slappe af over en vaffel og en kop varm kakao, inden turen igen går tilbage til vores hyggelige hotel.

Ankomst:
Fra kl. 15.00 på ankomstdagen 1. marts 2025

Afrejse:
Senest kl. 10.00 på afrejsedagen 8. marts 2025

Priser:

Pr. person i delt dobbeltværelse i hytte ved hotellet (fælles bad/toilet): 9.300 kr.
Pr. person i delt dobbeltværelse på hotellet (eget bad/toilet): 10.300 kr.
Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.
Leje af snesko inkl. stave: 400 kr. (medbring egne gode stive vinter/vandrestøvler)

*7 overnatninger i valgt værelsestype.
*Fuld pension: Morgenmad, selvsmurt madpakke og fyldt termokande samt middag med aftenkaffe. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad på afrejsedagen.
*5 dages aktivitetsprogram

Følgende er ikke inkluderet i prisen:
*Transport til og fra Høvringen
*Drikkevarer ifm. måltider og ellers
*Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer.

Med egen bil hele vejen:
Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og til vejafgifter i Norge. Turen med egen bil er den billigste og mest fleksible måde at komme afsted på. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnen til Otta og derfra en taxa videre op på fjeldet. Togbilletter købes på www.vy.no, og de frigives 3 måneder frem I tid. Det plejer at være nemmest at vælge fly, der korresponderer med toget kl. 14.29 fra Oslo Lufthavn mod Otta og på hjemvejen med toget, der afgår kl. 11.30 fra Otta med ankomst til Oslo Lufthavn kl. 14.30. Vi anbefaler, at man booker fly, der gerne giver minimum 2 timers tid mellem fly og tog, så der er plads til lidt forsinkelse og bagagehåndtering. Taxaturen mellem Otta og Høvringen tager ca. 25 minutter, og vi hjælper gerne med at arrangere fælles taxa, hvis flere deltagere vælger denne rejseform.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord på færgen og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Vintervandring med snesko, Brekkeseter uge 10 2025

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping