Vandreferie for livsnydere
Fast base på hyggeligt hotel med dejlig mad

Priser fra 9.700,00 kr.

Vandreferie i Høvringen, Norge, sensommer 2024

Brekkeseter 30. aug. – 5. sept. 2024

Vandreferie for livsnydere i Norge. Vi har fast base på et dejligt lille hotel med et rigtig godt køkken. Dejlig mad, smuk natur og hyggeligt selskab er omdrejningspunkterne for denne tur, hvor vi går dagsture i området ved Rondane Nationalpark i Norge.

Læs mere om turen

Oplev det smukke fjeldområde ved Rondane Nationalpark et par timer nord for Lillehammer. Vi skal bo i fjeldlandsbyen Høvringen på det hyggelige lille hotel Brekkeseter, der ligger i ca. 1000 meters højde med den dejligste udsigt og et usædvanligt godt køkken. Herfra går vi dagsture af forskellig længde ud i fjeldet. Om aftenen sidder vi sammen i hotellets hyggelige spisestue og nyder den dejlige mad, de serverer for os.

Vi har ikke et fast vandreprogram men tilrettelægger derimod turene fra dag til dag, så der er mulighed for at tage hensyn til vind og vejr og deltagernes behov og ønsker i forbindelse med planlægningen. Der er et væld af vandreruter i området, og guiden lægger sig i selen for at udvælge dem, der giver jer den bedste oplevelse.

Turen gennemføres under forudsætning af, at der er minimum 8 tilmeldte 1 måned før afrejse. Hvis turen mod forventning skulle blive aflyst, tilbagebetales rejsens fulde pris naturligvis. Vi er medlem af Rejsegarantifonden, så du er sikret en god forbrugerbeskyttelse, når du bestiller din ferie hos os.
NB: Turen gennemføres – og der er kun få pladser tilbage.

Aktiviteter
Fra vores faste base på det hyggelige Brekkeseter går vi dagsture ud i de smukke fjelde. Området byder både på smalle og ujævne naturstier og fine grusveje. I løbet af ugen går vi i hyggelige skovområder, over åbne sletter og op på toppe, hvorfra vi kan nyde de smukkeste udsigter. Alle ture kan klares i et par gode vandrestøvler gerne suppleret af et par vandrestave, og det kræver ikke tidligere erfaring med vandreture at deltage. Men vi forudsætter, at du er vant til at bevæge dig, og at du kan gå i 5-7 timer om dagen i kuperet terræn med gode pauser undervejs. Vi går typisk 12-15 km. om dagen, enkelte dage måske længere. Vær opmærksom på, at det er noget andet at gå 15 km. i kuperet fjeld, end det er at gå på flade danske strækninger. Underlaget er nogle steder ujævnt og stenet og terrænet er kuperet, så vi anbefaler, at du gåtræner hjemmefra for at få mest muligt ud af turen. Ture på stranden og ad mindre skovstier er god træning.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Der er et væld af ruter at vælge i mellem i området, og vi får den bedste tur, når vi kan tage vejret og gruppens ønsker og behov med i betragtning, når vi planlægger næste dags tur. Om aftenen spiser vi sammen og efter maden samles vi til en kop kaffe eller te og taler om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene. Alle planlagte dagsture er tilbud, og der er ingen forventninger om, at du deltager i andet og mere end du har lyst til – det er bare hyggeligt, hvis du vil med på tur.

 

Hotellet og maden
Brekkeseter ligger øverst i den lille fjeldlandsby Høvringen lige på grænsen til Rondane Nationalpark. Hotellet er ganske lille og ualmindeligt hyggeligt og serverer måltider, der vidner om stor kærlighed til den gode smagsoplevelse baseret på så mange lokale råvarer som muligt. Morgenmaden anrettes som en indbydende buffet, hvorfra du også kan smøre din egen frokostmadpakke, mens der om aftenen serveres en dejlig middag efterfulgt af kaffe og te.

Måltiderne, og det gode selskab, nydes i den hyggelige spisestue, mens kaffen kan tages med ind i den stemningsfulde pejsestue. Rundt om hotellet ligger en række ældre nænsomt restaurerede sæterhytter, så det opleves lidt som at bo midt i et idyllisk frilandsmuseum.

Fra hotellets store terrasse kan man nyde udsigten ud over Høvringen og videre mod fjeldområdet Jotunheimen mod sydvest. I hotellets underetage er der et stort tv- og aktivitetsrum med bordtennis og billard samt en fin saunaafdeling af nyere dato.

Alle værelser inde på hotellet vender mod syd og har store vinduer, så de er dejligt lyse. De fleste værelser er indrettet med en dobbeltseng, mens enkelte værelser er møbleret med to enkeltsenge. Alle værelserne har eget bad/toilet. Værelserne er enkelt indrettet og uden fx tv. De er rene og pæne, men ikke luksuriøse, og det samme gør sig gældende for værelsesgangen. Man skal med andre ord vælge at bo på Brekkeseter på grund af maden, de hyggelige og stemningsfulde opholdsarealer og smukke omgivelser.

Der er også mulighed for indkvartering i en af de hyggelige hytter, der omgiver hotellet. I hytten er der 4 dobbeltværelser med enkeltsenge, der kan sættes sammen til dobbeltsenge, en hyggelig opholdsstue samt 2 toiletter og et badeværelse, som deles blandt hyttens beboere.

* Særlige kostbehov kan medføre pristillæg. Kontakt os inden bestilling hvis I har behov for, at køkkenet tager særlige hensyn.

Høvringen ligger ca. 4 timer nord for Oslo lige på grænsen til Rondane, som er Norges ældste nationalpark. Rondane er hjemsted for Nordeuropas ældste vildrenstamme, og der gøres meget for at værne om dem. Området har tiltrukket turister siden slutningen af 1800-tallet, og det er fortsat et populært område både sommer og vinter. Det er imidlertid på ingen måde overrendt, og typisk møder man kun enkelte andre, hvis nogen overhovedet, på en hel dag i fjeldet.

Program
Ankomst: Fra kl. 15.00 fredag den 30. august 2024
Afrejse: Senest kl. 10.00 torsdag den 5. sept. 2024

Pris:
9.700 kr. pr. person i delt dobbeltværelse på hotellet
11.200 kr. pr. person i enkeltværelse på hotellet

 

Hvad er inkluderet i prisen
*Ophold i 6 nætter på Brekkeseter i dobbelt- eller enkeltværelse
*Fuld pension: Morgenmad, frokostmadpakke og påfyldning af termoflaske samt middag. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad på afrejsedagen.
*Guidede vandreture i 5 dage
*Bidrag til Rejsegarantifonden

Dette er ikke med i prisen
*Transport mellem Danmark og destinationen. Vi hjælper gerne med tips og information.
*Drikkevarer ifm. måltider og ellers
*Rejse- og afbestillingsforsikringer.

Hvordan kommer jeg til Høvringen
Med egen bil hele vejen:
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10-11 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget fra lufthavnsterminalen til Otta – togturen tager ca. 3,5 timer (der er evt. togbus på en kort strækning grundet arbejde på en jernbanebro). Herfra skal du med taxa op på fjeldet, og denne tur tager ca. 25 minutter. Vi hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere deltagere ankommer med samme tog.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals

Book din rejse her

Vandreferie i Høvringen, Norge, sensommer 2024

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping