Skieventyr i de norske fjelde
Start på Høvringen / 22-30. marts 2025

Pris pr. person 12.350,00 kr.

Skiekspedition (lang) – 2 nætter på hotel / 6 nætter i telt (Trollløjpen)

Inkl. 2 nætter på hotel, 6 nætter i telt, 7 dage på ski, fuld forplejning, fællesudstyr og guide

Læs mere om turen

Turen kræver, at du er fortrolig med at køre på fjeldski og med pulk. Du har har prøvet at overnatte i telt i sneen, har gå-på-mod og er i god fysisk form. Du har fx deltaget på vores Skiekspedition “Kort” eller har opbygget erfaring fra andre sammenhænge. Kontakt os for en snak om niveau og forudsætninger inden du tilmelder dig.

De daglige etaper varierer og ligger i gennemsnit på omkring 15 km. På visse etaper præpareres ruten dagligt af løjpemaskiner, mens andre kun bliver kørt ugentligt eller efter behov. Dette betyder, at vi på nogle af etaperne og ved barske vejrforhold med snefald og vind kommer til at træde vores egne spor og være afhængige af kort, kompas og GPS for at finde frem. I løbet af ugen tager vi en “hviledag”, hvor der vil være mulighed for enten at slappe helt af eller tage på en dagstur uden pulk. Hvilken dag og hvor afhænger af de aktuelle forhold.

Det kræver fysisk overskud at være i gang hele dagen, når vi forflytter os, for så at komme frem til lejrpladsen og skulle arbejde med at slå telte op, bygge vindmur og smelte sne, før man kan lægge sig i soveposen. Så du bør have en god portion gå-på-mod, være i god fysisk form og have trænet op til turen for at få den bedste oplevelse og kunne suge alle de nye erfaringer til dig. Med god fysisk form mener vi, at I skal kunne vandre min. 20 km i kuperet terræn med oppakning i et friskt tempo.

I behøver ikke være meget erfarne fjeldskiløbere for at kunne deltage, men I skal være trygge ved at køre nedad og bremse. Undervejs vil guiden undervise i teknik med udgangspunkt i den enkeltes niveau og behov. Det er et krav, at du har prøvet at overnatte i telt om vinteren, og forstår hvad det kræver af rutiner, udstyr osv at sove og leve ude om vinteren i sneen. At beskrive forudsætninger for ture er en vanskelig disciplin, så hvis du synes det lyder spændende, så giv os et kald, så vi kan tage en snak om hvilken tur, der vil passe bedst til dig.

OBS. Deltagere, der viser sig ikke at have de krævede forudsætningerne for at deltage på turen eller deltagere der bliver skadet undervejs, vil blive ledsaget til nærmeste bilvej, hvor det er muligt at få en taxi retur til Høvringen. Taxi og evt yderligere overnatninger på hotel som følge af afbrudt tur betales af deltageren selv (rejseforsikring er obligatorisk).

Den første nat bor og spiser vi på Brekkeseter i Høvringen. Enten på hotelværelser eller på værelser i en hytte lige ved siden af hotellet. Maden bliver serveret og opvasken klaret, så der skal vi bare fokusere på turforberedelserne og pakning af udstyr, mad og pulke.

I løbet af dagene på tur er lejrlivet er en central del af oplevelsen. Hver dag er der fælles opgaver, som vi hjælpes ad med at løse. Vi skal fx bygge køkken, læmure, toilet og smelte sne til vand og madlavning.

Sne & Vand står for indkøb af al mad, hvis du følger en særlig diæt eller har fødevareallergier, SKAL du kontakte os inden tilmelding, så vi kan vurdere, om det er muligt at tilgodese dine behov på denne tur.

Du selv have rigeligt med snacks med til at supplere morgenmaden, frokosten og aftensmaden, der består af frysetørret mad af god kvalitet.

Deltagerne bor 2 personer på hvert værelse ifm overnatning på hotellet og 2-3 personer pr. telt alt efter deltagerantallet. Ønskes enkeltværelse de to nætter på hotel, skal du kontakte os.

Ture i 2025
Uge 13: 22-30. marts 2025

SKRÆDDERSY DIN EGEN TUR
På forespørgsel opretter vi gerne ture på andre tidspunkter for grupper, virksomheder m.m. Kontakt os på tlf. 20330033 eller kontakt@sneogvand.dk for en snak om mulighederne.

Ugeprogram for turen 
Dag 1: Ankomst Høvringen, fælles middag og snak om turen (Overnatning på hotel/hytte).
Dag 2: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 3: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 4: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 5: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 6: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 7: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 8: Retur til hotellet på Høvringen. Afslutningsmiddag (Overnatning på hotel/hytte)
Dag 9: Hjemrejse

OBS. Der er ikke garanti for, at den beskrevne rute gennemføres. Hvis guiden vurderer, at det ikke er sikkert eller en god oplevelse for gruppen at gennemføre, vil ruten blive lagt om og tilpasset forholdene.

Pr. person i delt værelse/telt: 12.350 kr.
Tillæg for enkeltværelse på hotellet/hytten: 500 kr.

Hvad er inkluderet i prisen
*2 overnatninger på hotel (hytte med spisning på hotellet) på værelse delt med 1 anden deltager.
*6 overnatninger i delt telt (2-3 personer pr. telt).
*Transfer retur til hotellet.
*Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad.
*Fælles udstyr som førstehjælp, kogegrej, brændstof, pulke og telte.
*Erfaren guide og små grupper på 4-10 deltagere.

Dette er ikke med i prisen
*Transport mellem Danmark og Høvringen.
*Fjeldski m. stålkanter, støvler og stave (kan lejes ifm booking).
*Vintersovepose m. komforttemperatur ned til -20 grader (kan lejes ifm booking).
*Personlig beklædning og udstyr, liggeunderlag (R-værdi min. 5,5)
*Evt. drikkevarer ifm middagene på hotellet
*Snacks (medbring rigeligt til dagene på tur)
*Rejseforsikring med relevante dækninger herunder hjemrejse/omkostninger ifm sygdom eller skade (obligatorisk)

Med fly og tog
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget kl. 14.29 direkte fra lufthavnsterminalen til Otta St. – togturen tager ca. 3 timer. Herfra skal man med taxa op på fjeldet – denne tur tager ca. 25 minutter. Hvis flere deltagere vælger denne rejseform, hjælper vi gerne med at koordinere fælles taxatransport. På hjemturen går toget 11.29 fra Otta St. Bestil togbillet hjemmefra i god tid på www.vy.no – billetterne frigives 3 måneder frem i tid. *OBS* der er muligvis indsat togbus på dele af strækningen i den kommende vinter.

Med egen bil hele vejen
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og ca. 200 kr. i vejafgifter i Norge. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat. Hvis du vil med færgen Helsingør-Helsingborg er det en god ide at bestille plads i god tid, da vinterferieugerne ofte er meget travle.

Med bil og færge
En nem, bekvem og sjov måde at starte ferien på, er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Skiekspedition (lang) – 2 nætter på hotel / 6 nætter i telt (Trollløjpen)

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping