Skieventyr i de norske fjelde
Udfordringer, naturoplevelser og fællesskab i små grupper

Pris pr. person 9.350,00 kr.

Skiekspedition (kort) – 3 nætter på hotel / 3 nætter i telt (Rondane)

Inkl. fællesudstyr og alle måltider – Uge 7, 8, 9, 10, 11 og 12 i 2025

På disse fjeldskiture med telt og pulk, når vi helt ud i den hvide vildmark til eventyr og storslået natur. Det er skiferie med kant for dig, der sætter pris på fællesskab, har gå-på-mod hang til eventyr. Ruterne varierer fra uge til uge og år til år, så man kan sagtens deltage flere gange på disse ture og få nye oplevelser, relationer og erfaringer med hjem hver gang.

Turene begynder og slutter som udgangspunkt på Høvringen, der ligger lige ved Rondane Nationalpark. Ruten ligger ikke på forhånd fast, da vi tager højde for vind, vejr og sneforhold i planlægningen for at skabe den bedst mulige turoplevelse under de givne omstændigheder.

Turene er både for dig, der aldrig har prøvet det før, men også for dig med erfaring. I starten af alle vores ture bruger vi én dag på test af udstyr, turplanlægning, pakning og træning af skiteknik efter behov. Efter to nætter på dejligt hotel med et godt køkken, pakker vi vores udstyr i pulkene og tager på tur i fire dage med tre overnatninger i telt i varierende landskaber med skov og højfjeld.

Læs mere om turen

De første par dage har vi base i Høvringen, hvor vi bruger vi tiden på at forberede pulketuren, kigge på kort, teste vores udstyr og pakke pulkene. Derefter starter selve eventyret.

Det kræver fysisk overskud at være i gang hele dagen, når vi forflytter os, for så at komme frem til lejrpladsen og skulle arbejde med at slå telte op, bygge vindmur og smelte sne, før man kan lægge sig i soveposen. Så I bør have en god portion gå-på-mod, være i god fysisk form og gerne have trænet lidt op til turen for at få den bedste oplevelse og kunne suge alle de nye erfaringer til jer. Med fornuftig fysisk form mener vi, at I skal kunne gå på trapper uden at blive forpustet og kunne gå 15-20 km i kuperet dansk terræn på en dag med pauser undervejs.

Det er svært at sige noget præcist om, hvor langt vi går hver dag. Det afhænger meget af vind, vejr og sneforhold. Men formentlig går vi mellem 10 og 20 km. om dagen. I behøver ikke være meget erfarne fjeldskiløbere for at kunne deltage, men I skal have prøvet enten langrend eller alpinski og være trygge ved at køre nedad og bremse. I løbet af ugen vil guiden løbende undervise i skiteknik med udgangspunkt i den enkeltes niveau og behov.

De første to nætter bor og spiser vi på Brekkeseter i Høvringen. Enten på hotelværelser eller på værelser i en hytte lige ved siden af hotellet, så der skal vi bare fokusere på turforberedelserne og på at få optimeret skiteknikken.

I forbindelse med dagene på tur er lejrlivet er en central del af de dage vi er på tur. Hver dag er der fælles opgaver, som vi hjælpes ad med at løse. Vi skal fx bygge køkken, læmure, toilet og smelte sne til vand og madlavning.

Sne & Vand står for indkøb af al mad. Hvis du følger en særlig diæt eller har fødevareallergier, skal du kontakte os inden tilmelding, så vi kan vurdere, om det er muligt at tilgodese dine behov på denne tur. Dog skal du selv have rigeligt med snacks med til at supplere morgenmaden, frokosten og aftensmaden, der består af frysetørret mad af god kvalitet.

Deltagerne bor 2 personer på hvert værelse ifm overnatning på hotellet og 2-3 personer pr. telt alt efter deltagerantallet.

Udgangspunktet for turen er Høvringen. Løjpenettet ved Høvringen er blandt de smukkeste i Norge. Området byder på over 100 km. præparede løjper, og de fleste ligger over trægrænsen midt i alt det smukke hvide. Hvis vejret viser sig fra den barske side, er der mulighed for at putte sig i skoven på nogle hyggelige skovløjper.

Efter som ruterne varierer fra uge til uge og år til år, er der vanskeligt at lave en områdebeskrivelser, der dækker de områder vi kan komme til at være i, men som udgangspunkt bevæger vi os sydpå langs Trolløjpen, som går fra Høvringen til Lillehammer.

Ture i 2025
Uge 7: 8-14. februar 2025
Uge 8: 15-21. februar 2025
Uge 9: 22-28. februar 2025
Uge 10: 1-7. marts 2025
Uge 11: 8-14. marts 2025
Uge 12: 15-21. marts 2025

SKRÆDDERSY DIN EGEN TUR
På forespørgsel opretter vi gerne ture på andre tidspunkter for mindre grupper, virksomheder m.m. Kontakt os på 20330033 eller kontakt@sneogvand.dk for en snak om mulighederne.

Ugeprogram for turene
Dag 1: Ankomst, fælles middag og snak om turen (Overnatning på hotel/hytte).
Dag 2: Test af udstyr (Overnatning på hotel/hytte)
Dag 3: Afsted på tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 4: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 5: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 6: Retur til hotellet. Afslutningsmiddag (Overnatning på hotel/hytte)
Dag 7: Hjemrejse

OBS. Vi tager forbehold for ændringer i ugeprogrammet som følge af vind- og vejrforhold.

Pr. person i delt værelse: 9.350 kr.
Kontakt os, hvis I ønsker enkelt- eller dobbeltværelse.

Hvad er inkluderet i prisen
*3 overnatninger på hotel (hytte med spisning på hotellet) på værelse delt med 1 anden deltager.
*3 overnatninger i delt telt (2-3 personer pr. telt).
*Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
*Fælles udstyr som førstehjælp, kogegrej, brændstof, pulke og telte
*Små grupper på 4-10 deltagere

Dette er ikke med i prisen
*Transport mellem Danmark og destinationen.
*Fjeldski m. stålkanter, støvler og stave (kan lejes ifm booking).
*Vintersovepose m. komforttemperatur ned til -20 grader (kan lejes ifm booking).
*Personlig beklædning og udstyr, liggeunderlag (R-værdi min. 5,5)
*Drikkevarer til dagene på hotel/hytte.
*Snacks (medbring rigeligt til dagene på tur)
*Rejseforsikring relevant dækning herunder hjemrejse/omkostninger ifm sygdom eller skade (Obligatorisk)

Med fly og tog
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget kl. 14.29 direkte fra lufthavnsterminalen til Otta St. – togturen tager ca. 3 timer. Herfra skal man med taxa op på fjeldet – denne tur tager ca. 25 minutter. Hvis flere deltagere vælger denne rejseform, hjælper vi gerne med at koordinere fælles taxatransport. På hjemturen går toget 11.29 fra Otta St. Bestil togbillet hjemmefra i god tid på www.vy.no – billetterne frigives 3 måneder frem i tid. *OBS* der er muligvis indsat togbus på dele af strækningen i den kommende vinter.

Med egen bil hele vejen
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og ca. 200 kr. i vejafgifter i Norge. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat. Hvis du vil med færgen Helsingør-Helsingborg er det en god ide at bestille plads i god tid, da vinterferieugerne ofte er meget travle.

Med bil og færge
En nem, bekvem og sjov måde at starte ferien på, er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Skiekspedition (kort) – 3 nætter på hotel / 3 nætter i telt (Rondane)

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping