Skiferie, fællesskab og fjeldski
I storhytter på Høvringen

fra 5.250,00 kr.

Fjeldski & Vinterfriluftsliv – Uge 6, 2025

Inkl. fuld pension fra 1-8. februar 2025

På denne tur bor vi på Fjeldskolen i Høvringen. Turen er for både begyndere og øvede skiløbere og du kan forvente en uge med oplevelser, hygge og læring med. Det er en uges skiferie for dig, der sætter pris på at rejse med andre, fællesskab og gerne vil udvikle din viden og færdigheder. Vores fokus er primært på fjeldskiene – de lidt bredere planker, der hjælper os med at “flyde” ovenpå i den dybe løse sne udenfor sporene og hvor stålkanterne bider sig fast i de isede snepartier på højfjeldet. I løbet af ugen vil vores instruktør/guide tilbyde ture og undervisning på forskellige niveauer i fx. skiteknik, orientering og andre væsentlige fjeldfærdigheder. For dem der har mod på en oplevelse ud over det sædvanelige, vil der også være mulighed for at prøve en overnatning i det fri. Området byder desuden på et stort net af flotte langrendsløjper, som der også er mulighed for at udforske i ugens løb.

Udover tur- og aktivitetsmulighederne, så inviterer stedet til at sætte tempoet ned, nyde en kop kaffe og en god bog foran pejsen og ellers hygge sig i godt selskab med de andre deltagere. Denne tur adskiller sig fra vores øvrige ture ved, at turdeltagerne i fællesskab står for de daglige praktiske gøremål som madlavning, oprydning og løbende rengøring.

Læs mere om turen

På denne tur har vi plads til alle niveauer af skiløbere. De fælles ture bliver annonceret fra dag til dag. Først på ugen vil fokus primært være på begynderteknik og genopfriskning af gammel viden. Senere på ugen bliver turene længere og overgår til egentlige fjeldskiture med tips og tricks undervejs. Der er ikke vil der ikke være tilbud til alle niveauer, behov og ønsker hver dag.

Alle Aktiviteter er tilbud, som man frit kan melde til og fra. Det er altså frit om man den ene dag vil blive hjemme og hygge i sokker og bål i pejsen eller selv vil prøve kræfter med sin rute. Hvis man kommer til at savne optrukne skiløjper, er der opkørte spor lige uden for døren. Vores turleder står selvfølgelig klar med råd og lokal erfaring og det er muligt at leje løjpeski, hvis man ikke har selv. Har du lejet ski af os, så kan gratis bytte til langrendsski en dag eller to.

Det er svært at sige noget præcist om, hvor langt vi går hver dag. Det afhænger meget af vind, vejr og sneforhold. Men formentlig går vi mellem 10 og 20 km. om dagen. Dette kræver naturligvis en vis grad af fysisk overskud at være på skitur hele dagen, så du bør have en god portion gåpåmod, være okay fysisk form og gerne have trænet lidt op til turen for at få den bedste oplevelse.

 

Maden er inkluderet på denne tur, og deltagerne er fælles om at tilberede den. Der bliver købt ind til enkle og mættende retter på forhånd, og alle deltagere sørger i fællesskab for, at der bliver lavet mad, ryddet af og vasket op efter maden. Afhængig af deltagerantallet skal man regne med, at man har køkkentjans sammen med andre ca. 3 gange i løbet af turen. Der skal laves morgenmad og aftensmad. I forbindelse med morgenmaden smører deltagerne selv frokostmadpakker. Det er muligt at medbringe egne drikkevarer hjemmefra, som kan nydes til maden eller aftenhyggen.

OBS: Hvis du har særlige kostbehov (fødevareallergier eller særlige diæter) skal du kontakte os inden booking.

Deltagerne bor 2-4 personer sammen på hvert værelse. Værelserne er simple og møbleret med køjesenge. Bad/toilet findes på gangen.

 

Området omkring Høvringen er blandt de smukkeste i Norge. Der er uanede muligheder for at træde sine egne spor med fjeldski og snesko. Samtidig byder området på over 100 km. præparede løjper, og de fleste ligger over trægrænsen midt i alt det smukke hvide. Hvis vejret viser sig fra den barske side, er der mulighed for at putte sig i skoven på nogle hyggelige skovløjper.

Få overblik over området her: Skisporet.no

Dag 1 / Ankomst om eftermiddagen. Udlevering af udstyr, aftensmad og gennemgang af program
Dag 2 / Tur/aktivitet
Dag 3 / Tur/aktivitet
Dag 4 / Tur/aktivitet
Dag 5 / Fridag
Dag 6 / Tur/aktivitet
Dag 7 / Tur/aktivitet
Dag 8 / Afrejse om formiddagen.

En måneds tid inden turen får I en invitation til en facebookgruppe for jeres tur, hvor I løbende kan holde jer opdateret, få tips og tricks og evt. aftale samkørsel med andre deltagere. Derudover er I altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål på tlf. 2033 0033.

Ovenstående er et rammeprogram og der vil forekomme ændringer som følge af vejret og gruppen.

Pris pr person: fra 5.250 DKK (på værelse med op til 3 andre deltagere)
Tillæg på 1.000 DKK pr. person, hvis man ønsker eget dobbelt værelse.
Eneværelse ikke muligt på denne tur.

– 7 nætter i hytte (delt værelse med op til 3 andre deltagere).
– Sengelinned og håndklæde
– Fuld forplejning med morgenmad, frokostmadpakke og aftensmad
– Slutrengøring
– Turleder/instruktør

– Transport til og fra Høvringen
– Personligt udstyr (ski, tøj m.m.)
– Snacks & drikkevarer

Med fly og tog
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget kl. 14.29 direkte fra lufthavnsterminalen til Otta St. – togturen tager ca. 3 timer. Herfra skal man med taxa op på fjeldet – denne tur tager ca. 25 minutter. Hvis flere deltagere vælger denne rejseform, hjælper vi gerne med at koordinere fælles taxatransport. På hjemturen går toget 11.29 fra Otta St. Bestil togbillet hjemmefra i god tid på www.vy.no – billetterne frigives 3 måneder frem i tid. *OBS* der er muligvis indsat togbus på dele af strækningen i den kommende vinter.

Med egen bil hele vejen
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og ca. 200 kr. i vejafgifter i Norge. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat. Hvis du vil med færgen Helsingør-Helsingborg er det en god ide at bestille plads i god tid, da vinterferieugerne ofte er meget travle.

Med bil og færge
En nem, bekvem og sjov måde at starte ferien på, er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Fjeldski & Vinterfriluftsliv – Uge 6, 2025

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping