På tur uden for løjperne
Hyggeligt hotel med god mad

Priser fra 8.650,00 kr.

Fjeldski ved Jotunheimen – Bygdin uge 12 2025

Inkl. fuld pension og guidede ture

På denne tur bevæger vi os rundt i et af de mest betagende vinterlandskaber, som Norge kan byde på. Vi spænder fjeldskiene på og går på opdagelse uden for de præparerede løjper i det smukke område ved Bygdin, der ligger ved Jotunheimen Nationalpark. Udgangspunktet for turen er Bygdin Høifieldshotel, der ligger i helt spektakulære opgivelser ca. 10 km. nordvest for Beitostølen. Bygdin ligger bogstaveligt talt for enden af vejen, da vejen videre over fjeldet først ryddes for sne omkring påske.

Læs mere om turen

Du behøver ikke at have løbet på fjeldski før for at kunne deltage på denne tur. Men du skal have nogen erfaring med langrendsski og kunne bevæge dig rimelig ubesværet rundt på ski og være tryg ved at køre nedad og kunne bremse effektivt. Du skal være i almindelig god form og kunne være ude på tur hele dagen med en let dagstursrygsæk på ryggen. Vi går i roligt tempo, holder gode pauser undervejs og tager os tid til at nyde omgivelserne, udsigten og det gode selskab.

Turen inkluderer – ud over ophold i 6 døgn med fuld pension – et 5-dages aktivitetsprogram med guidede ture af forskellig længde ud i det fantastiske fjeldområde. Alle aktiviteter er tilbud, og der er ingen krav om deltagelse. Men det er hyggeligt, hvis du vil med på tur. Turmulighederne i området er mange, og gruppens dygtige instruktør lægger sig i selen for at imødekomme jeres ønsker – og er klar med alternative turforslag, hvis dagens planlagte aktivitet ikke lige matcher dagsformen.

Den isolerede beliggenhed betyder spektakulære udsigter, men også mulighed for dage med hårdt vejr. Hvis vi har dage med megen blæst, kan vi sætte os i vores biler og køre ca. 15 minutter til mere beskyttede områder. Beliggenheden i udkanten af det store løjpenet ved Beitostølen gør, at det også er muligt at tage ture på egen hånd på almindelige langrendsski i de typisk meget velpræparede spor. Hvis din rejsemakker er mere til almindelig langrend end til fjeldski, er det således muligt for jer at følges på ferie men løbe ture hver for sig.

De smukke omgivelser kombineret med det meget hyggelige hotel, hvis ældste dele daterer sig tilbage til slutningen af 1800-tallet, giver et helt unikt udgangspunkt for en uforglemmelig ferie i vårvinteren.

Prisen inkluderer 6 dages ophold med fuld pension (morgenmad, frokostmadpakke og middag), aktivitetsprogram med undervisning og guidede ture i 5 dage samt godt selskab. Drikkevarer og transport til og fra destinationen er ikke inkluderet. Se mere info under de øvrige faner.

Det primære fokus på denne tur er naturen og de smukke hvide landskaber. Vi skal ud i det, gå vores egne veje, glide afsted over sneen og opdage og nyde de smukke omgivelser. Alt imens vi hygger os i godt selskab med andre skiglade danskere.  Denne tur er målrettet dig, der har nogen skierfaring. Det kan både være fra langrend, alpin eller fjeldski. Du behøver med andre ord ikke at have erfaring med fjeldskiløb, for at kunne deltage på turen. En grundlæggende forudsætning for at kunne deltage er imidlertid, at du har en god fysik, så du kan holde til at være ude på dagsture og bevæge dig i et kuperet og ujævnt terræn. Vi bevæger os i et roligt og jævnt tempo, og du behøver ikke kunne løbe et maraton for at være med. Men du skal være klar på at få sved på panden, og nogle dage vil du sikkert være godt brugt, når vi rammer hotellet om eftermiddagen. Vi vil således anbefale, at du træner regelmæssigt hjemmefra, da en fornuftig grundform både hvad angår kondi og muskulatur, giver det bedste udgangspunkt for at kunne være aktiv flere dage i træk.

Der er en instruktør med på turen, som hver dag med undtagelse af én tilbyder guidede ture på fjeldskiene. Undervejs på dagsturene er der fokus på genopfriskning af de grundlæggende teknikker, så vi sikrer at I har et godt fundament at udvikle jer fra. Forhåbentlig oplever I at være bedre skiløbere i slutningen af turen, end I var, da I kom. De guidede ture varierer i længde og planlægges først aftenen før, så guiden kan tage højde for de aktuelle sne- og vejrforhold samt gruppens niveau og ønsker i forbindelse med planlægningen.

Gruppen sidder sammen og spiser, og hver aften samles gruppen over en kop kaffe eller te mens guiden fortæller om næste dags planlagte aktivitet. Hvis tilbuddet ikke passer til humøret eller dagsformen, er man velkommen til at løbe ture på egen hånd eller sammen med nogle af de andre deltagere. Vi tilrettelægger vores ture, så fællesskabet er en mulighed man kan vælge til i det omfang, man har lyst til. Det er hyggeligt, hvis I vil med ud på tur, og det er helt i orden, hvis I hellere vil løbe en tur på egen hånd eller tage en slapperdag med benene oppe og en god bog i hånden. Hvis de planlagte ture nogle dage ikke passer til din dagsform, giver guiden gerne tips til alternative turmuligheder. Det samme gælder på den programfri dag. Bygdin ligger lige i udkanten af Beitostølens store og meget velkørte langrendsløjpenet, så der er gode muligheder for at kombinere fjeldskiturene med ture på de smallere langrendsski.

Bygdin er et ualmindeligt hyggeligt og stemningsfuldt lille hotel. Her vil man gerne bare være. Opholdsstuerne og det hyggelige cafe-område inviterer til hyggelige samtaler eller afslapning med en god bog, når man kommer træt hjem efter en dag i sneen. Der er mulighed for at lade op i saunaen, inden det velsmagende aftensmåltid serveres i den fine spisestue. Maden på Bygdin passer til omgivelserne og er af høj standard for et fjeldhotel. Hver morgen mødes I af en lækker og velassorteret morgenbuffet, hvorfra I også smører en madpakke, så I er sikret godt med energi til dagens udfoldelser. Hvis den lille sult melder sig om eftermiddagen, er der mulighed for at købe diverse i hotellets skicafé.

Værelserne på hotellet er af forskellig standard og spænder fra enkle økonomiværelser og charmerende historiske værelser, begge typer med fælles bad/toilet på gangen, til moderne værelser med eget bad og toilet. Prisen for turen varierer afhængig af, hvilken værelsestyde du /I vælger.

Kontakt os inden bestilling, hvis du har særlige kostbehov. Hotellet ligger isoleret og har brug for tid til at forberede sig, hvis nogle gæster ikke kan spise den almindelige menu.

Området
Den isolerede beliggenhed betyder spektakulære udsigter, men også mulighed for dage med hårdt vejr. Hvis vi har dage med megen blæst, kan vi sætte os i vores biler og køre ca. 15 minutter til mere beskyttede områder. Beliggenheden i udkanten af det store løjpenet ved Beitostølen gør, at det også er muligt at tage ture på egen hånd på almindelige langrendsski i de typisk meget velpræparede spor. Hvis din rejsemakker er mere til almindelig langrend end til fjeldski, er det således muligt for jer at følges på ferie men løbe ture hver for sig.

De smukke omgivelser kombineret med det meget hyggelige hotel, hvis ældste dele daterer sig tilbage til slutningen af 1800-tallet, giver et helt unikt udgangspunkt for en uforglemmelig ferie i vårvinteren. Men den isolerede beliggenhed betyder også, at vejen kan lukke helt i tilfælde af kraftig snestorm. Under alle omstændigheder er vejen nattelukket ml. kl. 20 og 08, så sene ankomster og tidlige afgange er ikke mulige. Og meget hårdt vejr kan gøre, at ankomst- og afgangstidspunkt kan blive påvirket af naturens luner.

 

Ankomst: Søndag den 16. marts 2025 fra kl. 15.00

Afrejse: Lørdag den 22. marts 2025 kl. 10.00

Personpriser fra 8.650 kr.

Pr. person i delt dobbelt økonomiværelse med bad/toilet på gangen: 8.650 kr.
Pr. person i enkeltværelse (økonomiværelse med bad/toilet på gangen): 9.950 kr.
Pr. person i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet : 9.600 kr.
Pr. person i enkeltværelse med eget bad/toilet: 10.900 kr.

Følgende er inkluderet i prisen:
*Ophold i 6 dage i valgt værelsestype
*Fuld pension (morgenmad, selvsmurt madpakke og fyldt termokande samt middag)
*Guidede ture i 4 dage samt godt selskab

Følgende er ikke inkluderet i prisen:
*Transport mellem Danmark og destinationen.
*Drikkevarer ifm. måltider og ellers.
*Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer.
*Evt. skileje (kan lejes i Beitostølen).

I egen bil:
Hvis du kører i egen bil, tager turen til Bygdin ca. 4 timer fra Oslo. Turen til Oslo kan du enten klare i bil hele vejen, eller med færge fra Frederikshavn eller København. Du kan desuden sejle fra Hirtshals til Larvik og Langesund og køre derfra til Bygdin. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal du påregne udgifter til vejafgifter i Norge. Husk snekæder, de kan blive nødvendige særligt på sidste del af turen fra Beitostølen til Bygdin.

Med fly og bus:
Du kan flyve til Oslo/Gardermoen og tage bussen Valdresexpressen videre mod Bygdin. Tjek nor-way.no for info om afgange. Nogle dage kører bussen fra Oslo Sentralstasjon (Oslo S), andre dage kører den fra Gardermoen. Her kan du også tjekke, om bussen kører helt til Bygdin eller kun til Beitostølen. Hvis bussen ikke kører helt til Bygdin, kan hotellet mod en mindre betaling hjælpe med at køre det sidste stykke. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til transporten.

OBS: Vejen ml. Beitostølen og Bygdin er nattelukket ml. kl. 20 og 08, så sene ankomster og meget tidlige afgange er ikke mulige. Ved snestorm kan vejen desuden lukke helt, indtil det igen er muligt at rydde den. Deltagere på denne tur må derfor være forberedte på, at logistikken kan blive påvirket af naturens luner.

Book din rejse her

Fjeldski ved Jotunheimen – Bygdin uge 12 2025

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping