Familieeventyr i den hvide vildmark
Unikke oplevelser og fællesskab for aktive familier

Pris pr. person 9.350,00 kr.

Skiekspedition (familier) – 3 nætter på hotel / 3 nætter i telt (Rondane)

Inkl. alle måltider og fællesudstyr

På disse fjeldskiture for familier med telt og pulk i Norge, når vi helt ud i den hvide vildmark til eventyr og storslået natur. Efter et par indledende dage med fast base på et dejligt hotel pakker vi pulkene og tager på tur i fire dage med tre overnatninger i telt i varierende landskaber med skov og højfjeld.

At være på fjeldskitur med pulk kræver eventyrlyst, overskud og gåpåmod. Hvis I er en familie, der er vant til at være fysisk aktive, er nysgerrige på vinterfriluftslivet, står nogenlunde på ski og klar på eventyr, så er dette helt sikkert en tur for jer.

Børn skal være minimum 13 år for at kunne deltage, og de skal være i fornuftig fysisk form og vant til at bevæge sig meget i hverdagen, da de skal kunne trække deres eget udstyr i en pulk. Samtidig er det vigtigt, at de har gå-på-mod og er friske på at bidrage til den fælles opgaveløsning i gruppen.

OBS: Hvis I har andre planer i uge 7 eller 8, opretter vi på forespørgsel gerne en tur for jer på et andet tidspunkt.

Læs mere om turen

Det er en stor oplevelse at overnatte i telt om vinteren. Både fordi vi kan vælge stederne med de fineste udsigter. Og fordi det giver en grundlæggende god følelse, at man kan klare sig i vinterlandskabet alene med det udstyr, man selv kan trække i sin pulk. Pulkene giver flere muligheder for rutevalg, når vi ikke er bundet til hytter, og det giver stor fleksibilitet, at vi kan stoppe og slå lejr, når dagen har været lang nok. Om vinteren er der uanede muligheder for at lave lejr, når sneen har dækket landskabet og fjernet ujævnheder og fugtige områder. Pulken gør, at vi nemt kan have ganske meget udstyr med på tur, for det er noget lettere at trække det efter sig, end det ville være at bære det i en rygsæk.

De første par dage har vi base i Høvringen på Brekkeseter Hotel, hvor vi bruger vi tiden på at forberede pulketuren, kigge på kort, teste vores udstyr og pakke pulkene. Herefter begiver vi os ud på fjeldet på et eventyr ud over det sædvanelige.

Det kræver fysisk overskud at være i gang hele dagen, når vi forflytter os, for så at komme frem til lejrpladsen og skulle arbejde med at slå telte op, bygge vindmur og smelte sne, før man kan lægge sig i soveposen. Så I bør have en god portion gå-på-mod, være i god fysisk form og gerne have trænet lidt op til turen for at få den bedste oplevelse og kunne suge alle de nye erfaringer til jer. Med fornuftig fysisk form mener vi, at I skal kunne gå på trapper uden at blive forpustet og kunne gå 15-20 km i kuperet dansk terræn på en dag med pauser undervejs.

Det er svært at sige noget præcist om, hvor langt vi går hver dag. Det afhænger meget af vind, vejr og sneforhold. Men formentlig går vi mellem 10 og 20 km. om dagen. I behøver ikke være meget erfarne fjeldskiløbere for at kunne deltage, men I skal have prøvet enten langrend eller alpinski og være trygge ved at køre nedad og bremse. I løbet af ugen vil guiden løbende undervise i skiteknik med udgangspunkt i den enkeltes niveau og behov.

Alle vores ture planlægges med udgangspunkt i gruppen, vind og vejr.

De første to nætter bor og spiser vi på Brekkeseter i Høvringen. Enten på hotelværelser eller på værelser i en hytte lige ved siden af hotellet, så der skal vi bare fokusere på turforberedelserne og på at få optimeret skiteknikken.

I forbindelse med dagene på tur er lejrlivet er en central del af de dage vi er på tur. Hver dag er der fælles opgaver, som vi hjælpes ad med at løse. Vi skal fx bygge køkken, læmure, toilet og smelte sne til vand og madlavning.

Sne & Vand står for indkøb af al mad. Hvis du følger en særlig diæt eller har fødevareallergier, skal du kontakte os inden tilmelding, så vi kan vurdere, om det er muligt at tilgodese dine behov på denne tur. Dog skal du selv have rigeligt med snacks med til at supplere morgenmaden, frokosten og aftensmaden, der består af frysetørret mad af god kvalitet.

Deltagerne bor 2 personer på hvert værelse ifm overnatning på hotellet og 2-3 personer pr. telt alt efter deltagerantallet

Udgangspunktet for turen er Høvringen. Løjpenettet ved Høvringen er blandt de smukkeste i Norge. Området byder på over 100 km. præparede løjper, og de fleste ligger over trægrænsen midt i alt det smukke hvide. Hvis vejret viser sig fra den barske side, er der mulighed for at putte sig i skoven på nogle hyggelige skovløjper.

Efter som ruterne varierer fra uge til uge og år til år, er der vanskeligt at lave en områdebeskrivelser, der dækker de områder vi kan komme til at være i, men som udgangspunkt bevæger vi os sydpå langs Trolløjpen, som går fra Høvringen til Lillehammer.

Program for turen
Dag 1 – Ankomst om eftermiddagen. Præsentation, hyggelig opstart af turen (hotel)
Dag 2 – Dagstur, træning og test af udstyr (hotel)
Dag 3 – Afsted med på tur (overnatning i telt)
Dag 4 – På tur (overnatning i telt)
Dag 5 – på tur (overnatning i telt)
Dag 6 – Hjemkomst fra tur, udpakning, festmiddag. Overnatning på (hotel).
Dag 7 – Afrejse om formiddagen.

En måneds tid inden turen får I en invitation til en facebookgruppe for jeres tur, hvor I løbende kan holde jer opdateret, få tips og tricks og evt. aftale samkørsel med andre deltagere. Derudover er I altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål på tlf. 2033 0033.

Hvad koster turen?
Pr. person i delt værelse: 9.350 kr. (familier indkvarteres sammen på 1-2 værelser).

Hvad er inkluderet i prisen?
*3 nætter på Brekkeseter Hotel i Høvringen
*Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad (deltagerne står for tilberedning og oprydning)
*Dansktalende guide/instruktør.
*Fælles udstyr som førstehjælp, kogegrej, brændstof, telte og pulke.

Hvad er ikke inkluderet?
*Transport til og fra Kvamsfjeldet (vi anbefaler at køre i egen bil)
*Personligt udstyr (sovepose, liggeunderlag, beklædning)
*Evt. skileje (Medbringer du egne ski skal det være fjeldski med stålkanter)
*Snacks til turen
*Evt drikkevarer på hotellet.

Med fly og tog
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget kl. 14.29 direkte fra lufthavnsterminalen til Otta St. – togturen tager ca. 3 timer. Herfra skal man med taxa op på fjeldet – denne tur tager ca. 25 minutter. Hvis flere deltagere vælger denne rejseform, hjælper vi gerne med at koordinere fælles taxatransport. På hjemturen går toget 11.29 fra Otta St. Bestil togbillet hjemmefra i god tid på www.vy.no – billetterne frigives 3 måneder frem i tid. *OBS* der er muligvis indsat togbus på dele af strækningen i den kommende vinter.

Med egen bil hele vejen
Turen med egen bil er den mest fleksible måde at komme afsted på. Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og ca. 200 kr. i vejafgifter i Norge. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat. Hvis du vil med færgen Helsingør-Helsingborg er det en god ide at bestille plads i god tid, da vinterferieugerne ofte er meget travle.

Med bil og færge
En nem, bekvem og sjov måde at starte ferien på, er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Skiekspedition (familier) – 3 nætter på hotel / 3 nætter i telt (Rondane)

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping